Miért fontos az Omega 3 vitamin?

omega 3 vitamin
omega 3 vitamin

Ha utána olvasunk az egészséges táplálkozásnak, legalább hetente ajánlják a halak fogyasztását. Miért? Mert olyan zsírsavakat tartalmaznak, mint a sokrétű és nélkülözhetetlen Omega 3 vitamin. Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

Emeli a „jó” koleszterint, képes megelőzni a káros vérrögök képződését. Csökkenti a szervezet gyulladásos reakciója során keletkező anyagok termelését. Az Omega 3 vitamin küzd az autoimmun betegségekkel és az életkorral összefüggő mentális hanyatlással.

Csökkenti az asztma kialakulásának esélyét, javítja a csontok és ízületek egészségét és enyhíti a menstruációs fájdalmakat. Javítja a szem egészségét és terhesség alatt a magzat fejlődéséhez is elengedhetetlen. Mi tartalmaz Omega 3 vitamint, hogy juthatunk hozzá?

A lazac, tonhal, pisztráng, busa, hering és más halak mellett, a táplálkozási szakemberek szerint, az olajos magvak és a belőlük sajtolt olajok is tartalmazzák, mint a mandula, lenmag és pekándió. Zöldségek közül a sötétzöld levelűek bővelkednek benne.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás