Ha utána olvasunk az egészséges táplálkozásnak, legalább hetente ajánlják a halak fogyasztását. Miért? Mert olyan zsírsavakat tartalmaznak, mint a sokrétű és nélkülözhetetlen Omega 3 vitamin. Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy csökkenti a szívbetegségek kockázatát.
Emeli a „jó” koleszterint, képes megelőzni a káros vérrögök képződését. Csökkenti a szervezet gyulladásos reakciója során keletkező anyagok termelését. Az Omega 3 vitamin küzd az autoimmun betegségekkel és az életkorral összefüggő mentális hanyatlással.
Csökkenti az asztma kialakulásának esélyét, javítja a csontok és ízületek egészségét és enyhíti a menstruációs fájdalmakat. Javítja a szem egészségét és terhesség alatt a magzat fejlődéséhez is elengedhetetlen. Mi tartalmaz Omega 3 vitamint, hogy juthatunk hozzá?
A lazac, tonhal, pisztráng, busa, hering és más halak mellett, a táplálkozási szakemberek szerint, az olajos magvak és a belőlük sajtolt olajok is tartalmazzák, mint a mandula, lenmag és pekándió. Zöldségek közül a sötétzöld levelűek bővelkednek benne.